Steden en buurten worden lokale partners in dit project. Hun rol is het spel te promoten en het daadwerkelijk organiseren van de campagne op lokaal niveau. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het best contact opnemen met het Nederlandse contactpunt: DTV Consultants.
U kunt contact opnemen met DTV Consultants. U kunt zich als school ook online registreren. Er wordt dan contact met u opgenomen.
Bijna altijd wordt de Verkeersslang geheel vergoed door de eigen gemeente. Neem hiervoor even contact met ons of de gemeente op.
Deelnemende scholen moeten reisgegevens voorafgaand aan de spelweken verzamelen, tijdens de spelweken en na afloop van de campagne. Vooraf en na het spelen van de Verkeersslang vindt er één dag een meting plaats van de reisgegevens. Tijdens de campagneweken wordt er elke dag gemeten (10 schooldagen in totaal). Door middel van opgestoken vingers te tellen, schrijft de leerkracht de manier van reizen van de kinderen op.
Om te weten of uw school het doel bereikt heeft, is het noodzakelijk de voortgang te monitoren. Een goed moment om dit te doen is aan de start van de dag, wanneer nagegaan wordt of iedereen aanwezig is. Een andere mogelijkheid is een kleine groep leerlingen, of een enkele leerling verantwoordelijk te maken om ’s ochtends in iedere klas na te gaan hoe iedereen gereisd heeft door te turven (vingers op laten steken en tellen). Op deze website kunt u hiervoor een formulier downloaden
Het doel van de Verkeersslang voor de kinderen is de slang op de banner vol te krijgen met stickers. Om te berekenen hoeveel stickers hiervoor nodig zijn, is een doel nodig. Iedere school bepaalt zijn eigen doel op basis van de voormeting. Het is natuurlijk wel belangrijk een realistisch doel te bepalen, zodat leerlingen en leerkrachten er in geloven dat ze de verandering kunnen waarmaken. Uw aanspreekpunt helpt graag bij het vaststellen van het doel.
Het vervoersmiddel waar ze het langst gebruik van hebben gemaakt die dag telt.
Nee, de Verkeersslang kan ook gespeeld worden als niet alle klassen meedoen. Het is natuurlijk wel leuker als alle klassen meedoen. Daarnaast zal het effect dan groter zijn.
De Verkeersslangbox wordt teruggestuurd naar DTV Consultants tenzij de school de Verkeersslang het opvolgende jaar weer zal spelen.
Scholen kunnen de nieuwe versie Verkeersslang 2.0 spelen door hun (meet)gegevens in te vullen via een digibord, smartbord of een gewone computer. Materialen zoals het spandoek en de stippen-stickers zijn dan dus niet meer nodig, wat de kosten drukt. Om op het digibord te komen moet je:
Lees hier meer over het online spelen via digibord.
Verkeersslang 2.0 heeft een nieuwe spelelement om de score op een leuke manier bij te houden – aantrekkelijk voor zowel leerlingen als docenten. Op de pagina van de scholen is een plaatje van een stadslandschap zichtbaar. Hoe duurzamer leerlingen zich verplaatsen, hoe schoner en groener de stad wordt gedurende spelweken. Om dit te zien te krijgen moet een school:
Het is mogelijk om de Verkeersslang meer dan een keer te spelen per school, via een nieuwe ”editie”. Als je dit wilt, moet je na het inloggen klikken op ‘we hebben al eens gespeeld en willen graag nog een keer spelen”. Je kan dan je school kiezen in het rolmenu en je opgeven voor een nieuwe editie. een school die voor een tweede (of daarop volgende) keer speelt, kan zijn huidige resultaten vergelijken met die van vorige keren. Dat kan op de pagina van de school. Op deze manier krijgt een school inzicht in de voortgang op de lange termijn.