Terug naar de hoofdpagina Links Veel gestelde vragen Inloggen

Doel van het spel

Deze campagne is gemaakt voor basisscholen. Het doel is kinderen, ouders en leerkrachten te stimuleren om vaker met de fiets, het openbaar vervoer, te carpoolen of lopend naar school te gaan. De Verkeersslang campagne doorbreekt het (soms) negatieve imago van deze vervoersmiddelen. De positieve emoties van de kinderen worden door vertaald naar positief gedrag bij de ouders.

Door te lopen en te fietsen worden kinderen zich meer bewust van hun omgeving. Iedere keer dat zij lopend of fietsend naar school gaan, is dat in principe een praktische verkeersles. Ze ontwikkelen vaardigheden waardoor ze veiliger deelnemen aan het verkeer en ze verbeteren hun inschattingsvermogen met betrekking tot andere weggebruikers.

Daarnaast levert de Verkeersslang een bijdrage aan de verkeersveiligheid rondom de school. Het aantal auto’s en de parkeerproblemen verminderen rondom de school. De Verkeersslang levert niet alleen een bijdrage aan een betere verkeersveiligheid maar ook aan een schoner milieu en een betere gezondheid.

Hoe werkt het?